Nadal ponovo najbolji u Monte Carlu

Pobjeda protiv Nishikorija u finalu

Nadal ponovo najbolji u Monte Carlu

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je Masters u Monte Carlu.

Nadal je tokom čitave sedmice bio više nego dominantan, a u finalnom meču je savladao Japanca Keija Nishikorija sa uvjerljivih 6:3, 6:2.

Japanski teniser je dobro otvorio susret i napravio je brejk u trećem gejmu te je poveo 2:1. Ipak, Nadal uzvraća sa dva vezana brejka nakon kojih osvaja prvi set sa 6:3 poslije 57 minuta tenisa.

Ako je Nishikori u prvom setu napravio dobar otpor, to se ne može reći za drugi jer je Nadal dominirao od početka do kraja i ni u jednom trenutku nije bio utisak da Japanac može nešto da napravi. Nadal je i u ovom setu napravio dva brejk te nije dozvolio rivalu nijednu brejk loptu pa je slavio sa 6:2.

Prvi teniser svijeta je osvojio Monte Carlo bez ijednog izgubljenog seta, a ovo mu je bila ukupno 11. osvojena titula u Kneževini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti