Nadal ponovo trenira
Trening na Mallorci

Povratak u Montrealu

Nadal ponovo trenira

Adnan Beganović

Španjolski teniser i donedavno broj 1 na ATP listi, Rafael Nadal, najavio je povratak na teren pošto je poslije duže pauze počeo da trenira.

Posljednji meč Nadal je odigrao u četvrtom kolu Roland Garrosa u kojem je, na iznenađenje teniske javnosti, poražen od Robina Soderlinga. Španac očekuje da će svoj prvi takmičarski meč poslije pauze odigrati na ATP1000 turniru u Montrealu, koji počinje 8. augusta.

"Morate da imate realna očekivanja dok se potpuno ne oporavim. Ostatak sezone će biti jako težak za mene. Teniseri ispadnu iz ritma kada imaju dugu pauzu", rekao je Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.