Nadal poručio Noletu: Ti si moj najveći protivnik

Nakon pobjede u finalu RG-a

Nadal poručio Noletu: Ti si moj najveći protivnik

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je svoj 45. turnir na šljaci, a po deveti put mu je to pošlo za rukom na Roland Garrosu. Španac je nakon četiri seta sa 3:1 sasvim zasluženo savladao Novaka Đokovića.

"Svaki trenutak u meču kakav je ovaj je bitan, pogotovo kada znate da igrate protiv igrača koji vas je pobijedio u četiri prethodna međusobna duela. Morao sam da igram najbolji mogući tenis kako bih stigao do pobjede", rekao je Nadal nakon što je osvojio svoju devetu titulu na Roland Garrosu, te dodao:

"Nadam se da će Novak, kada mu se za to otvorili nova prilika uspjeti osvojiti ovaj turnir. Danas je za mene ovo sve bilo jako emotivno, tenis mi je vratio ono što sam njega uložio, pogotovo nakon nesretne povrede u finalu Australian Opena".

U oficijelnom obraćanju prilikom dodjele pehara, Nadal je svom današnjem protivniku

"Ti si moj najveći protivnik", kazao je Rafa, te se zahvalio Novaku na dobroj partiji i čestitao njegovom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti