Nadal posljednji set izgubio u januaru: Nova titula za Kralja šljake!

Slavio u Barceloni

Nadal posljednji set izgubio u januaru: Nova titula za Kralja šljake!

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je novi turnir ove sezone, ovog puta u Barceloni.

Nakon što je prošle sedmice bio sjajan u Monte Carlu i bez izgubljnog seta osvojio turnir, ove je odigrao jednako dobro, a u današnjem finalu je porazio grčkog tenisera Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0 u setovima.

Nadal je bio ogroman favorit u ovom meču i nije ostavio i trunku nade protivnku da može nešto napraviti. Prvi reket svijeta je u prvom setu napravio dva brejka i slavio sa 6:2 nakon 41 minute igre, a drugi set je trajao tri minua manje i Nadal je slavio sa 6:1. 

Ovo je bila 11. uzastopna pobjeda za Nadala, a posljednji set je izgubio na Australian Openu od Marina Čilića kada je pri rezultatu 2:2 predao meč hrvatskom teniseru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi