Nadal predao Murrayu
Pokušao je Nadal, nije išlo

Koljeno nije izdržalo

Nadal predao Murrayu

M. Maksimović

Rafael Nadal nije izdržao. I bolje rečeno, koljeno nije izdržalo. Nakon dva sata i 30 minuta igre Rafa je predao Andyju Murrayu upravo zbog povrede koljena.Murray je imao 2-0 u setovima, velikih 3-0 u trećem, kada je Rafa odličio doći na mrežu. Možda će ostati upitnik, kako bi se Rafa  ponašao da je bio u egalu, ili da je recimo vodio. Mnoga puta je stisnuo zube iako su koljena stvarala probleme.

Ovaj put je odlučio odustati, možda želi ''normalan'' bez povrede krenuti u nastavak sezone.
Lani je uzeo Australian Open i to je bilo to. U Parizu je naletio na Robina Soderlinga u osmini finala, Wimbledon nije igrao, u New Yorku je stigao do polufinala. Dug period bez naslova na Grand Slamu, barem za Rafu, ali se mora naviknuti. Andy je igrao polufinale Wimbledona, osminu finala US.Opena, evo ga u polufinalu Australian Opena.

Vratimo se ono što se dešavalo prije nego što je Nadal predao meč. Prvi break u meču je dohvatio Nadal za 2-1, Murray je odmah uzvratio. U petom gemu je opet Murray ''visio'', ali se izvukao. Ono što nije napravio Nadal u petom gemu, jeste Murray u šestom, break za 4-2. Još jednom je Nadal došao blizu, ali je sve ostalo na tome. Osam break prilika je imao Nadal, samo je jednu iskoristio.
Opet je Nadal prvi došao do breaka u drugom setu, u šestom gemu. Gemu koji je došao na prekida meča zbog vatrometa, slavio se australski nacionalni praznik. Murray se nije snašao, Nadal je poveo 4-2, ali je Škot pravovremeno odgovorio. U 11.gemu je opet Nadal spašavao svoju glavu, set je otišao u tie break. Tamo Nadal nije imao šanse, tek je dva poena osvojio.
Nakon dva gema trećeg seta, Nadal je zatražio pomoć doktora, pokušao je masažom, ali nije išlo. Gem kasnije je predao, Murray ide u polufinale.

Rezultat četvrtfinala:
Andy Murray (VB, 5) - Rafael Nadal (Špa, 2) 6-3,7-6(2),3-0, predaja Nadala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije