Nadal preko Berdycha u finale

ATP Cincinnati

Nadal preko Berdycha u finale

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal pridružio se Johnu Isneru u finalu ATP turnira iz Masters serije 1000 u Cinncinatiju. 

Isner je nešto ranije u tri seta bio bolji od Juana Martina Del Potra, dok je Nadal sa 7:5, 7:6 pobijedio Čeha Tomaša Berdycha. U ovaj meč su obojica ušli nakon vrijednih pobjeda nad Rogerom Federerom, odnosno Andyjem Murrayjem u četvrtfinalu turnira.

Nije bilo uzbuđenja u prva četiri gema prvog set. Obojica tenisera su odlično servirali. Tek krajem osmog gema je Nadal izgubio prvi poen na svoj servis. U 11. gemu je bila prva break prilika, ponudila se Nadalu, koji je objeručke prihvatio, a zatim ovjerio kroz svoj servis. 

Pet gemova prvog seta prolazi bez breaka, iakko je u trećem gemu, pri servisu Nadala, Berdych imao dvije break-lopte, no Španac se izvukao. Ipak, u šestom gemu Berych dolazi do breaka, a onda Rafin rebreak.

Do kraja obojica sigurni pri svom servisu, pa se drugi set okončao u tie-breaku. Mini-break Nadala na početku, ali griješi u jednom od dva svoja servisa. No, Nadal. Uspio je ipak napraviti još dva mini-breaka i na kaju proći u finale.

Za Nadala je ovo prvo finale u Cincinnatiju. Za naslov se bori protiv Isnera. 

ATP Cincinnati, polufinale:

Nadal (4) - Berdych (6) 7:5, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.