Nadal preko Federera do polufinala Cincinnatija

Nadal preko Federera do polufinala Cincinnatija

Adnan Beganović

Sjajan meč u četvrtfinalu ATP Mastersa u Cincinnatiju odigrali su Rafael Nadal i Roger Federer, a na kraju je slavio španski teniser sa 5:7, 6:4, 6:3.

Iako Federer nije briljirao u ranijim mečevima, protiv Nadala je pružio sjajnu igru, ali nije uspio slaviti. Sve do 5:5 u prvom setu nije bilo breakova, a onda švicarski teniser oduzima servis Nadalu i potom je siguran na svom za 7:5.

U drugom setu Nadal je iskoristio jednu od četiri break lopte, što mu je bilo dovoljno da meč odvede u treći set u kojem Federer opet nije imao break prilike, a Španac je iskoristio jednu od pet i došao je do zaslužene pobjede.

Ovo je bio 31. međusobni duel Nadala i Federera nakon kojeg je Španac poveo sa 21:10.

ATP Cincinnati, četvrtfinale:
Nadal (4) - Federer (5) 5:7, 6:4, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.