Nadal preko Murrayja za deseto finale Monte Carla

Španac slavio nakon preokreta

Nadal preko Murrayja za deseto finale Monte Carla

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale ATP Mastersa u Monte Carlu nakon današnjeg trijumfa protiv Andyja Murrayja 2:1.

Murray je daleko bolje otvorio meč te je sredinom prvog seta napravio brejk i poveo 4:2. Odmah nakon toga zadržao je svoj servis i napravio novi brejk te set dobio sa 6:2.

Nastavak meča donosi daleko bolju igru Nadala te Španac odmah na početku drugog seta pravi brejk, ali istu stvar radi i Murray te je rezultat bio 1:1. Nakon toga Nadal je sredinom seta napravio novi brejk te izjednačio na 1:1.

Odlučujući set donio je potpuni raspad u igri Murrayja te je Nadal veoma brzo napravio dva brejka i poveo 5:1. Murray je do kraja meča dobio još jedan servis gejm te je izgubio posljednji set 6:2.

Nadal se ovom pobjedom našao po deseti put u finalu Monte Carla, a tamo će igrati protiv boljeg iz meča Tsonga-Monfils.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi