Nadal preokrenuo Roddicka
Nadal se uspio vratiti

Prva pobjeda Nadala na završnom turniru

Nadal preokrenuo Roddicka

M. Maksimović

Rafael Nadal je u četvrtom pokušaju stigao do prve pobjede u Londonu.Prošle godine je Rafa izgubio sva tri meča u grupi, ove godine je preokrenuo meč Andyju Roddicku i na kraju je slavio 3-6,7-6(5),6-4.

Ovo je bio najbolji meč u prvom kolu grupne faze.Roddick je odigrao na vrhunskom nivou prvi set.Kaznio je odmah Nadala za dvije propuštene break lopte, baš kao što je sačuvao svoj servis u šestom gemu kod 4-1.Odlično je Amerikanac servirao, samo dva poena je izgubio na prvom servisu.U tom prvom setu mu je bio dovoljan jedan break.

Na početku drugog Roddick je opet uzeo servis Nadalu, poveo je 2-2, ali je Rafa uzvratio.Završnica seta nudi dosta uzbuđenja, na kraju se igra tie break. U 13.gemu presudnim se pokazao poen Nadala za 4-3.Prvi teniser svijeta je uzeo set, u tie breaku 7-5.U setu odluke presudnim se pokazao break Nadala za 3-2.Kada je najviše trebao, Roddick nije imao niti jedne break lopte u trećem setu.

Grupa A:
Rafael Nadal (Špa, 1) - Andy Roddick (SAD, 8) 3-6,7-6(5),6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije