Nadal: Presrećan sam

Španski teniser nakon plasmana u finale

Nadal: Presrećan sam

D. Vejo

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale masters turnira u Madridu, nakon što je danas u polufinalu bio bolji od drugog reketa svijeta Novaka Đokovića (2:0).

Nadal je tako prekinuo crni niz, od sedam vezanih mečeva bez trijumfa protiv Đokovića. Emocije nakon plasmana u veliko finale, nije krio.

"Ne znam šta bih rekao, ne mogu biti srećniji. Mnogo mi znači što sam stigao do finala ovdje u Madridu. Bio je ovo važan meč za mene, jer sam mnogo dobio na samopouzdanju. Borio sam se do kraja, nisam se predavao, a na kraju zasluženo slavio", naglasio je Nadal.

Za popularnog Rafu, ovo će biti osmo finale u španskoj prestonici. 

Podsjetimo, Nadal čeka boljeg iz duela Thiem - Cuevas, a koji svoj meč igraju u ovim trenucima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti