Nadal propušta ATP turnir u Baselu
Foto: EPA

Problemi s koljenom

Nadal propušta ATP turnir u Baselu

Španski teniser Rafael Nadal otkazao je učešće na turniru u Švicarskoj. 

Nadal je putem društvenih mreža saopštio da će propustiti ATP turnir u Baselu zbog problema sa koljenom, s kojim se suočio još na turniru u Šangaju . 

"Nažalost moram da vas obavijestim da ću propustiti turnir u Baselu. Nakon dvije sedmice u Kini, s titulom u Pekingu i finalom u Šangaju, vrijeme je za odmor. Želim poslati posebnu poruku ljubiteljima tenisa u Švicarskoj koji su uvijek pružali veliku podršku i iskazivali veliko poštovanje na mojim mečevima protiv Rogera", napisao je Nadal, uz dodadak:

"Nadam se da ćemo se vidjeti iduće godine."

Njegovim otkazom, Federer je dobio status prvog nosioca i imat će olakšan put do titule, koju je u Baselu osvajao sedam puta.

Turnir u Baselu se inače igra od 21. do 29. oktobra.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti