Nadal propušta Australian Open

Nadal propušta Australian Open

Adnan Beganović

Španski teniser Rafael Nadal, koji je od juna odsutan zbog povrede koljena, potvrdio je danas da neće učestvovati na Otvorenom prvenstvu Australije u Melbourneu.

"Malo je vjerovatno da ću moći da igram, a kamoli da pobijedim u Melbourneu. Ne postoje čuda. Ukoliko uspijem da se vratim na teren na egzibiciji u Abu Dhabiju u februaru, to će biti odlično. Pripremam se za taj cilj u prvom dijelu sezone", izjavio je Nadal, te je dodao:

"Proritetni cilj mi je da se oporavim što je moguće prije, stalno imajući na umu da moja karijera treba još da traje, a ne da se završi za godinu dana".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.