Nadal propušta Davis Cup

Bez Nadala na Izrael

Nadal propušta Davis Cup

Adnan Beganović

Najbolji španjolski teniser i donedavno svjetski broj jedan, Rafael Nadal, odustao je od nastupa u Davis Cupa u kojem Španija igra protiv Izraela.

Razlog odustajanja Nadala od Davis Cupa su hronični problemi s trbušnim zidom, koji su se manifestirali u gotovo svakom meču na US Openu.

„Rafa je bio žalostan što je morao donijeti ovakvu odluku jer se veselio susretu i branjenju španjolskih boja“, rekao je za inostrane medije selektor Španije Albert Costa.

Međutim, prava istina je navodna ta da u španjolskom taboru smatraju da i bez Nadala mogu lako do trijumfa protiv Izraelaca i da je puno bolje odmoriti Rafu poslije veoma napornog US Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti