Nadal propušta i polufinale  Davis Cupa

Nadal propušta i polufinale Davis Cupa

Adnan Beganović

Španski teniser Rafael Nadal zbog povrede koljena otkazao je nastup na posljednjem Grand Slamu sezone, US Openu, a sve je izvjesnije da će propustiti i polufinalni meč Davis Cupa između Španije i SAD-a.

"Vidjet ćemo da li ću biti spreman za polufinale Davis Cupa. Važno je da se potpuno oporavim i da se vratim kada bidem sto posto spreman", izjavio je Nadal.

"Ova me povreda počela proganjati u februaru, malo prije Indian Wellsa. Igrao sam sve ove mjesece sa problemom, no kontrolisao sam bolove. Međutim, nakon Roland Garrosa stanje se pogoršalo i doista nisam mogao nastaviti", dodao  je španski teniser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti