Nadal prošao i Soderlinga

Wimbledon 2010

Nadal prošao i Soderlinga

Rafael Nadal je pobjedom nad Robinom Soderlingom u četiri seta postao treći polufinalista ovogodišnjeg Wimbledona. Prije njega, danas, plasman u polufinale su osigurali Đoković i Berdych.

Rafa je loše počeo meč, ali kako je on odmicao Španac je pokazivao zašto je u ovom trenutku prvi igrač svijeta. S druge strane, Soderling je bio sušta suprotnost. Na početku odličan, pred kraj meča je izgledalo kao da jedva čeka kraj kako bi završilo njegovo mučenje.

Soderling je prvi set dobio sa 6-3, a Rafa se vratio u meč pobjedom u drugom setu s identičnih 6-3. Treći set je ponudio najviše. Igrali su 65 minuta, a Rafa je dobio u tie breaku sa 7:4 i stekao veliku prednost, prije svega psihološku, pred četvrti set.

U četvrtom Šveđaninu nije išlo ništa. Srljao je iz greške u grešku, Rafa uzimao breakove kad mu ja na um palo i za samo 31 minutu rezultatom 6-1 dobio četvrti set, te ovjerio plasman u polufinale gdje ga očekuje bolji iz meča Andy Murray – Jo-Wilfried Tsonga koji je u toku.

Ipak, bez obzira na sjajnu igru Rafaela Nadala, ostali smo razočarani jer nećemo gledati veliko finale sa Rogerom Federerom koje smo svi priželjkivali. Švicarac je poražen od Berdycha i spakovao stvari za odlazak kući. Soderling je trebao pružiti bolji otpor Špancu, barem je tako najavljivao, a i navijači su se nadali. Ipak, ponudio je jedno veliko ništa.

Četvrtfinale:
Rafael Nadal – Robin Soderling 3-6, 6-3, 7-6, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti