Nadal protiv Tsonge odradio "lakši trening"

Rafa bez problema prošao dalje

Nadal protiv Tsonge odradio "lakši trening"

E. Škorić

Rafael Nadal je bez puno problema prošao u 4. kolo Wimbledona.

Jo-Wilfried Tsonga nije smogao snage da pruži neki veći otpor "kralju šljake" na travi. Nadal je za samo sat i 40 minuta proslavio plasman u osminu finala.

Od početka meča je bilo vidljivo da je Rafa u velikoj prednosti, a s brejkom u 4. gemu stiže do 3:1 i na kraju do 6:2 za vodstvo u setovima.

Sredinom drugog seta brejk za 4:2 i sa 6:3 stiže do sigurnih 2:0, a onda je u trećem setu Francuzu ostavio samo dva gema.

Nadal ima plan da ove sezone dođe što dalje, pa možda ga budemo gledali i u samom finalu, što bi bio veliki uspjeh za Španca.

Njegov naredni rival bit će pobjednik meča Sousa - Evans, potom ide na pobjednika meča Querrey - Sandgren, a u njegovom dijelu žrijeba je i Novak Đoković.

Wimbledon 3. kolo:
Tsonga - Nadal 2:6, 3:6, 2:6

Top Komentari

ljiljan
e cuj nadal ima plan da ove sezone dodje sto dalje, a ostalih sezona nije imao taj plan?
2 0
Aldin Neki
Gradačaćki novinaru šta ima novo u Tuzli?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi