Nadal prvi finalista ATP turnira u Rimu

Savladao Ferrera u dva seta

Nadal prvi finalista ATP turnira u Rimu

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal u dva je seta pobijedio svog sunarodnjaka Davida Ferrera i plasirao se u finale ATP Masters 1000 turnira u Rimu.  

Nadal je u Rimu ranije osvojio pet naslova i na dobrom je putu da ostvari i šesti, no morat će pobijediti prvog ili drugog reketa svijeta, Novaka Đokovića ili Rogera Federera, koji će kasnije odigrati drugi polufinalni meč.

 

Iako je Nadal ponovo izvodio lucidne poteze i oduševljavao publiku, prvi set je dobio teže no što se to moglo očekivati. Ferrer je najprije u četvrtom gemu napravio brejk za 3:1 vodstvo, ali je Nadal odmah uzvratio u sljedećem gemu. Do kraja su oba tenisera bila uspješna pri vlastitom servisu, pa je prvi set odlučen u taj-brejku.

 

Ferrer je oduševio partijom u prvom  setu, ali u drugom ništa nije napravio te nije osvojio nijedan jedini gem. Meč je okončao sa 19 izravnih poena i 36 neforsiranih pogrešaka. 

 

Inače, Nadal je stigao do 12. vezane pobjede nad Ferrerom na zemlji. Ovo im je bio 19. meč, a Nadal je stigao do 15. pobjede. 

 

ATP Rim, polufinale:

Nadal (2) – Ferrer (6) 7-6(6), 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.