Nadal s lakoćom
Rafael Nadal u odličnoj formi

ATP u Indian Wellsu

Nadal s lakoćom

Rus Dmitrij Tursunov nije predstavljao veću opasnost Rafaelu Nadalu u trećem kolu ATP turnira u Indian Wellsu. Prvi igrač svijeta dozirao je igru i sa dva puta po 6:3 izborio je narednu rundu.

Iako je najavljivao veliki «come-back», Marata Safina zaustavio je Amerikanac John Isner. Bilo je 6:4 i 6:4 za igrača koji je na posljednjim turnirima pokazao zavidan napredak, iako bi sve bilo drugačije da 24. nosilac nije bio dekoncentrisan u odlučujućim trenucima.

Andy Roddick nije izgubio set od njemačkog veterana Nicolasa Kifera, a moglo se lako dogoditi da izgubi i meč. Oba igrača su dobri serviseri, a mali trenutak nepažnje bio je dovoljan sedmom nositelju da prođe u 4. kolo.
Srbin Troicki, koji je napravio seznaciju eliminacijom Čeha Berdycha, protiv Davida Nalbandiana se nije previše naigrao. Iako Argentinac igra po principu toplo-hladno, u duelu sa nadom srpskog tenisa ličio je na nekadašnjeg osvajača Mastersa.

Rezultati
David Nalbandian (Arg/14) - Viktor Troicki (Srb) 6:4, 6:2, John Isner (SAD) - Marat Safin (Rus/24) 6:4, 6:4, Rafael Nadal (Špa/1) - Dimitrij Tursunov (Rus) 6:3, 6:3, Stanislas Wawrinka (Švi/16) - Sam Querrey (SAD) 2:6, 7:5, 7:6 (10/8), Andy Roddick (SAD/7) - Nicolas Kiefer (Njem/31) 6:4, 7:6 (7/4), David Ferrer (Špa/12) - Jeremy Chardy (Fra) 3:6, 6:4, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.