Nadal sa sto života
Rafael Nadal srušio se na zemlju nakon posljednjeg poena

ATP Masters u Madridu

Nadal sa sto života

Nakon velike borbe i čak četiri sata i tri minuta igre Novak Đoković je poražen od najboljeg tenisera svijeta, Rafaela Nadala, u polufinalu ATP 1000 Masters turnira u Madridu.

Najbolji reket planete slavio je sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6, 7:6. Đoković nikada nije bio bliži pobjedi protiv Nadala na zemlji.
U pojedinim momentima je izgledalo kao da su uloge obrnute, da je Novak najbolji teniser sveta, a da Nadal pokušava da ga dostigne. Srbijanca je mali korak dijelio od trijumfa, imao je čak tri meč lopte, od kojih dvije na svoj servis, ali nije izdržao.
Postavlja se pitanje na koji se način uopšte može nadigrati Španac, a posebno u ovom trenutku. Nadalu je ovo 33 uzastopna pobjeda na zemlji, a od 2004. godine izgubio je samo četiri puta na ovoj podlozi.
Ako može nešto da utješi Đokovića onda bi to mogla biti činjenica da je ostvario veći broj poena (125:120), te da je poslije Nadala sigurno najbolji igrač na svijetu, bez obzira na trenutno 4. mjesto na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti