Nadal: San je osvojiti Madrid

Nakon još jednog spektakularnog finala

Nadal: San je osvojiti Madrid

Sjajnom igrom u finalu Mastersa u Madridu protiv starog rivala Rogera Federera, Rafel Nadal je još jednom potvrdio epitet „kralja“ zemljanih terena.  Rafa je od danas ponovo drugi igrač svijeta, a sjajna forma dolazi uoči Roland Garrosa.

Nakon Monte Carla i Rima Nadal je osvojio i treći uzastopni Masters na zemljanoj podlozi što nikome prije njega nije pošlo za rukom. Na tri osvojena turnira izgubio je samo dva seta, a osamnaestim naslovom pobjednika Mastersa pretekao je Andre Agassija po broju osvojenin Mastersa.

„Veoma sam sretan sa svim što se dogodilo ove godine. Mislim da sam se vratio u svoju najbolju formi i to mi je u ovom trenutku najvažnija stvar. Mnogi me vide kao favorita na Roland Garossu, ali sam bio i prošle godine pa sam izgubio“, rekao je Rafa koji sada ima 14-7 protiv Federa, a 10-2 na zemlji.

„Najvažnija stvar u ovoj pobjedi je da je ona došla na domaćem terenu. Pobjediti u Madridu san je za svakog Španca. Nakon ovoga ću tek misliti o rankingu, ali koji god da sam u poretku protiv Rogera će uvijek biti teško“, rekao je Nadal koji je nakon pet godina ponovo osvojio Madrid.

Roger Federer nije bio previše razočaran porazom od velikog rivala. „Nisam mogao odbraniti naslov osvojen prošle godine. Rafa igra sjajnu sezonu na zemlji, ali i ja sam zadovoljan svojom igrom. Sada se okrećem Parizu“, rekao je Roger Federer nakon poraza u madridskom finalu.

„Lijepo je što smo imali priliku ponovo igrati jedan protiv drugog i što smo ispunili očekivanja ljudi. Bio je ovo dobar meč za obojicu. Rafa je odigrao odlično i ponovo je onaj stari Rafa“, zaključio je Roger Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.