Nadal savladao Berdycha i otišao u finale

Španac brani titulu u Rimu

Nadal savladao Berdycha i otišao u finale

Midhat Šljivak

Rafael Nadal, plasirao se u finale ATP turnira u Rimu nakon što je danas u polfunalnom duelu savladao Tomasa Berdycha sa 2:0 po setovima 6:2, 6:4.

Prvi set je Nadal dobio dosta diminantno. Već u prvom gemu je napravio break, a isto je napravio i u petom gemu, pa je mirno priveo set kraju rezultatom 6:2, te je poveo sa 1:0.

Drugi set je donio mnogo više uzbuđenja. Berdych je propustio break priliku u drugom gemu, pa se bez oduzimanja servisa igralo sve do devetog gema kada je Nadal napravio break bez izgubljenog poena. Servirao je Rafa uspješno za osvajanje seta od 6:4 i ukupnu pobjedu od 2:0 u setovima.

Nadal u finalu čeka pobjednika meča Federer - Paire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.