Nadal se mučio protiv Dimitrova, Novak siguran

Četvrtfinala Monte Carla

Nadal se mučio protiv Dimitrova, Novak siguran

M. Maksimović

Rafael Nadal i Novak Đoković su stigli do polufinala ATP turnira u Monte Carlu. Nadal uz dosta muke preko Gregora Dimitrova, Novak puno lakše protiv Jarkka Nieminena. 

Nadal je protiv Dimitrova poveo 4-1, relativno lako je dobio prvi set, a onda su počeli problemi. 

Bugarin je opustio ruku, počeo je pogađati, Nadal je pomogao neforsiranim pogreškama. U šestom gemu, Dimitrov je napravio break, sa duplim breako je stigao do 1-1.

 

Nadal je izgubio prvi put set u Monte Carlu nakon 2011.godine i polufinalnog meča protiv Andyja Murrayja. U setu odluke su obojica tenisera držala svoj servis, Dimitrov nije mogao doći do break lopte, iako je prijetio. Na kraju je Nadal u devetom gemu breakom osigurao polufinale. Na taj način je nastavio svoju sjajnu seriju koja traje od 2005.godine. Nadal je posljednji put poražen u Monte Carlu 2004. u osmini finala od Guillerma Corije. Nakon toga je nanizao osam uzastopnih titula. 

 

Fabio Fognini igra odlično u Monte Carlu, stigao je već do polufinala. Danas je sredio još jednog nositelja, Richarda Gasqueta. Nakon što je dobio prvi set u tie breaku, u drugom je bio još bolji, nanizao je četiri gema zaredom za prvu pobjedu protiv Francuza u međusobnim mečevima. 

 

Stanislas Wawrinka je dobio prvi set protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, a onda je propustio tri break lopte u drugom, jednu u trećem setu. Jednu na početku drugog seta, dvije kod 5-3, što je Tsonga znao kazniti. 

Francuza je spasio dobar servis i na početku trećeg seta, a onda je napravio break kod 3-3, za  pobjedu.

 

Jarkko Nieminen je prošao puno toga na otvaranju meča, spasio je četiri break lopte, a onda je uzeo servis Đokoviću. Međutim Finac nije zadržao tu prednost. Novak je odmah uzvratio, pa je onda još jednom uzeo servis iskusnom Fincu za 5-4. Nieminen nakon dobrih izdanja u predhodnim kolima ovaj put nije mogao da se vrati. Novak je poveo 3-0, 4-1, u osmom gemu je servirao za meč, kada Finac propušta dvije break lopte. Finac je smanjio na 5-3, tu je i stao.

 

 

Rezultati četvrtfinala:

Fabio Fognini (Ita) - Ricahrd Gasquet (Fra, 7) 7-6(0), 6-2

Rafael Nadal (Špa,3) - Gregor Dimitrov (Bug)  6-2, 2-6, 6-4

Jo- Wilfried Tsonga (Fra, 6) - Stanislas Wawrinka (Švi, 13) 2-6, 6-3, 6-4

Novak Đoković (Srb,1) - Jarkko Nieminen (Fin) 6-4, 6-3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.