Nadal se mučio protiv Dimitrova
Dosta posla za Nadala

Poznati parovi četvrtfinala

Nadal se mučio protiv Dimitrova

M. Maksimović

Na ATP turniru u Rotterdamu igrani su mečevi drugog kola.Prvi nositelj i prvi igrač svijeta Rafael Nadal je imao velikih problema protiv nepoznatog Grigora Dimitrova iz Bugarske.

478. igrač na svijetu je odveo Nalada u treći, ali nije izdržao. Na kraju je Nadal nakon 2 sata i 25 minuta igre slavio 7-5, 3-6, 6-2. Protivnik Nadala u današnjem četvrtfinalu je Jo - Wilfried Tsonga. Tsonga je u naletu, novu pobjedu je ostvario protiv Dmitya Tursunova 7-6 (6), 6-2. Andy Murray je nastup u četvrtfinalu izborio Talijana Andreasa Seppija 7-6(4), 7-5 Murray će u četvrtfinalu igrati sa Marcom Gicquelom.

Rezultati 2. kola:

Mario Ančić  (Hrv) - Gilles Simon (Fra) 6-4, 3-6, 6-3
Gaël Monfils (Fra,5) - Michael Llodra (Fra) 6-4, 6-4
Marc Gicquel (Fra) - Paul-Henri Mathieu (Fra) 6-4, 6-3
Andy Murray (VBR) - Andreas Seppi (Ita) 7-6 (7/4), 7-5
Rafael Nadal (Špa,1) - Grigor Dimitrov (Bug) 7-5, 3-6, 6-2
Jo - Wilfried Tsonga (Fra, 7) - Dmitry Tursunov 7-6 (6), 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.