Nadal se ne opterećuje s tim da bude najbolji svih vremena

Skromni Španac

Nadal se ne opterećuje s tim da bude najbolji svih vremena

Španski teniser Rafasel Nadal očito se ne opterećuje s tim da bude najbolji teniser svih vremena.

Nadal već u narednoj sezoni ima priliku stići i prestići Rogera Federera po broju Grand Slam titula i možda ponijeti titulu najboljeg svih vremena, ali on se time ne opterećuje.

Na pitanje novinara da li bi ga sustizanje Švicarca učinilo najboljim Nadal je odgovorio:

"Nije me briga, mada bi bilo lijepo. Razumijem da je za vas novinare to zanimljivo. Ali ja sam zadovoljan time što sam već dio historije ovog sporta. Nevjerovatno je ono što sam postigao, brojke su nezamislive. Počastvovan sam što sam u grupi najboljih", kazao je Nadal.

Inače, Španac će novu sezonu početi nastupom na ATP Cupu, a nakon toga ga očekuje Australian Open.

Inače, on je prije nekoliko dana osvojio egzibiciju u Abu Dhabiju nakon što je u finalu porazio Stefanosa Tsitsipasa sa 2:1 u setovima.

Top Komentari

eye of the tiger
Jok eto igra da bi bio drugi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti