Nadal se vratio pobjedom

Prvi singl meč nakon sedam mjeseci

Nadal se vratio pobjedom

M. Maksimović

Dan nakon što je uspješno probio led igrajuči parove sa Juanom Monacom, Rafael Nadal je odigrao svoj prvi singl meč nakon sedam mjeseci pauze. U drugom kolu ATP turnira u čileanskom Vina del Maru, Nadal je pobjedio Argentinca Federica Delbonisa 6-3,6-2.

Argentinac je bolje krenuo, čak je i poveo 2-0, Nadal se mučio sa prvim servisom, ali je u završnici zaigrao bolje.Uzeo je prvi set, a onda je poveo 4-0 u drugom.Lagano je priveo meč kraju i osigurao prolaz u 3. kolo gdje će igrati protiv pobjednika meča dvojice Španjolaca, Alberta Montanesa i Daniela Gimena-Travera.

 

''Potrebno je određeno vrijeme da uhvatim svoj ritam, ali ono što mogu reći jeste da je osjeća sjajan. Za sada je najvažnije da ostanem na terenu što duže.Vidjet ćemo kako će reagovati koljeno jer nisam dugo igrao na visokom nivou.Zbog toga je teško u ovom trenutku pričati o nekim ciljevima. Ako oporava bude tekao pre planu, ako na terenu budem imao mogučnost da dajem 100 posto, ako budem trenirao koliko želim, onda ćemo pričati o ciljevima.Idemo prvo vidjeti kako će se stvari razvijati narednih dana'' rekao je nakon meča Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.