Nadal se vratio: U finalu Indian Wellsa savladao Del Potra

Veliki trijumf španskog tenisera

Nadal se vratio: U finalu Indian Wellsa savladao Del Potra

Adnan Beganović

U finalu ATP Masters turnira u Indian Wellsu nekada najbolji svjetski teniser Rafael Nadal savladao je Argentinca Juana Martina Del Potra (4:6, 6:3, 6:4).

Rafael Nadal se vratio! Nakon mnogo problema sa povredom koljena, nekada najbolji svjetski teniser na Indian Wells je samom sebi, ali i svojim protivnicima, dokazao da može igrati vrhunski tenis.

Finalni meč Indian Wellsa između Nadala i Del Potra je opravdao očekivanja. Trajao je oko dva i pol sata, a ljubitelji tenisa doista su uživali.

Nadal je mnogo bolje otovorio meč. Poveo je sa 3:0 i pri Del Potrovom servisu imao je 15:40, no Argentinac se vratio i na kraju je slavio sa 6:3.

Na otvaranju drugog seta Del Potro je breaknuo Nadala, ali španski teniser se nije imao namjeru predati i sjajnom igrom preokrenuo je rezultat u svoju korist, pa se ušlo u treći odlučujuć set u kojem se bolje snašao Nadal.

Pri rezultatu 5:3 Nadal je imao tri meč lopte na servis Del Potra, no niti jednu nije iskoristio, pa je za prvi veliki naslov nakon povrede morao servirati. Na njegovu i na sreću njegovih navijača, bez većih problema je sačuvao svoj servis za trijumg u trećem setu 6:4.

Indian Wells, finale:
Nadal - Del Potro 4:6, 6:3, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije