Nadal sedmi put osvojio Roland Garros

U finalu bolji od Đokovića

Nadal sedmi put osvojio Roland Garros

Edmir Škorić

Rafael Nadal osvojio je sedmu titulu Roland Garrosa, nakon što je u finalu savladao prvog tenisera svijeta, Novaka Đokovića.

U nedjelju je kiša prekinula pariško finale u kojem je do prekida Nadal osvojio prva dva seta (6:4, 6:3), a treći set pripao je Đokoviću (2:6), dok je u četvrtom srbijanski teniser imao brejk i vodstvo 2:1 u gemovima.

 

U ponedjeljak je Nadal brzo vratio break zaostatka na startu, a četvrti set dobio je sa 7:5. 

 

Španac, inače kralj zemljane podloge, Roland Garros je ranije osvajao 2005., 2006., 2007., 2008., 2010. i 2011. godine. Nikada prije niko nije uspio toliko puta (sedam) osvojiti najprestižniji Grand Slam turnir. 

 

Treba kazati da je prvi put od 1973. godine pobjednik Roland Garrosa proglašen u ponedjeljak, a ne u nedjelju. 

 

U tri finala na zemlji, Nadal je bio uspješniji od Đokovića. Prvo u Monte Carlu, zatim Rimu i sada u Parizu.

 

Roland Garros, finale tenisera:

 

Nadal (2) - Đoković (1) 6-4, 6-3, 2-6, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti