Nadal šesti put slavio u Barceloni

Bolji od Ferrera u reprizi finala iz Monte Carla

Nadal šesti put slavio u Barceloni

Edmir Škorić

Rafael Nadal, trenutno prvi teniser svijeta, pobjednik je ATP turnira u Barceloni, vrijednog 1,550.000 eura.

Nadal, kojem je ovo šesta pobjeda u Barceloni, u finalu je sa 6:2, 6:4 savladao četvrtog nosioca, svog sunarodnjaka Davida Ferrera.

Ujedno je ovaj meč bio repriza prošlosedmičnog finala u Monte Carlu, gdje je Nadal također bio bolji. Podsjetimo da je Nadal u polufinalu turnira u Barceloni pobijedio Hrvata Ivana Dodiga, dok je Ferrer bio bolji ud Španca Nicolasa Almagra.

Ferrer je puno veći otpor Nadalu pružio u finalu Monte Carla, dok je danas Nadalu priuštio tek malo problema u drugom setu.

Za Nadala je ovo šest naslov u Barceloni, 45.na Touru, drugi ove sezone.Današnja pobjeda bila je
34. uzastopna na zemljanim terenima za Nadala.S obzirom da je prošle sedmice osvojio turnir u Monte Carlu, sa ovom pobjedom protiv Ferrera je povezao 67 uzastopnih pobjeda na ova dva turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.