Nadal siguran na početku turnira

Prvi nastup u drugom kolu

Nadal siguran na početku turnira

M. Maksimović

Nositelji su uglavnom opravdali očekivanja u mečevima drugog kola Madrida. Za domaće navijače najvažnija je pobjeda Rafaela Nadala. 

Za sat i 26 minuta bilo je dovoljno petom nositelju da izbori treće kolo. Nadal protiv Benoita Pairea nije igrao nešto posebno, za pobjedu u dva seta, bila su dovoljna dva breaka. 

 

David Ferrer je također prošao u treće kolo, Uzbekistan Istomin nije pravio previše problema, osvojio je sedam gemova. Od domaće četvorke, 

 

Tommy Robredo i Nicolas Almagro su eliminisani u srijedu. Mikhail Youzhny je u tri seta prošao Nicolasa Almagra 11.nositelja. Tommy Haas i dalje u odličnoj formi, Tommy Robredo nije mogao ništa napraviti savladan je u dva seta. 

 

Rezultati 2.kolo:

Rafael Nadal (Špa, 5) - Benoit Paire (Fra) 6-3, 6-4

Tomas Berdych (Češ, 6) -  Jerzy Janowicz (Pol) 6-7(3), 6-3, 6-2

Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 7) - Robin Haase (Hol) 7-6(5), 7-6(2)

Kevin Anderson (JAR) - Juan Monaco (Arg) 7-6(5), 3-6, 6-4

Tommy Haas (Nje, 13) - Tommy Robredo (Špa) 6-3, 7-5

Kei Nishikori (Jap, 14) - Viktor Troicki (Srb) 7-5, 6-2

Stanislas Wawrinka (Švi, 15) - Santiago Giraldo (Kol) 6-3, 6-3

Mikhail Youzhny (Rus) - Nicolas Almagro (Špa, 11) 7-6 (4), 4-6, 6-2

David Ferrer (Špa, 4) - Denis Istomin (Uzb) 7-5, 6-2 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.