Nadal slavio u Abu Dhabiju

Egzibicioni turnir

Nadal slavio u Abu Dhabiju

Adnan Beganović

Španjolski teniser Rafael Nadal pobijedio je Robina Soderlinga u finalu egzibicionog turnira u Abu Dhabiju sa 2:0 u setovima.

Iako nije riječ o turniru takmičarskog karaktera Nadalu će ovaj trijumf dobro doći za samopouzdanje pred odbranu titule na Australian Openu.

Soderling se u prvom setu držao do trinaeste igre, ali je u odlučujućim trenucima prvog seta Španjolac bio bolji i sasvim zasluženmo je došao do prednosti.

U drugom setu švedski teniser je uspio nadoknaditi zaostatak 4:2, ali je opet u finišu Nadal bio bolji pa je zasluženo došao do titule.

U borbi za treće mjesto Roger Federe je slavio protiv Davida Ferera također sa 2:0 u setovima.

Finale:

Nadal - Soderling 2:0 (7:6, 7:5)

Za 3. mjesto:
Federer - Ferer 2:0 (6:1, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.