Nadal spasio pet meč lopti
Nadal se provukao kroz "iglene uši"

ATP u Indian Wellsu

Nadal spasio pet meč lopti

David Nalbandian imao je servis za meč protiv Rafaela Nadala i čak pet meč lopti, ali se Španac nekako “išupao”. Argentinac se nakon meča dugo držao za glavu jer se nije mogao načuditi šta je uspio promašiti. No, Nadal je Nadal, on definitivno može sve.

Koliko je to sve uticalo na Nalbandiana pokazao je treći set u kojem je bio potpuno demoralisan i van kontrole. Rafa je to znalački kaznio i sa 6:0 odlazi u četvrtfinale ATP Mastersa 1000 u Indian Wellsu.

Novak Đoković se takođe plasirao se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv Amerikanca Andyja Roddicka. Treći igrač svijeta nadigrao je u osmini finala Švajcarca Stanislasa Wawrinku sa 2:0 u setovima, od kojih su oba riješena u tie-breaku.

Bio je to čudan meč u kojem je Đoković nakon početnog vodstva od 3:0 u prvom setu neshvatljivim greškama dopustio Švajcarcu da se vrati i stigne do izjednačenje. Imao je Novak dvije break lopte za 4:0, ali je reagovao početnički i Wawrinka se vratio. No, Švajcarac je “uzvratio” u drugom setu. Ni vodstvo od 5:2 nije mu donijelo miran završetak seta i ulazak u odlučujući. Mnogo neforsiranih grešaka, ali prije svega loš prvi servis Đokoviću su omogućili da dođe do 6:6 i na kraju velike pobjede.

Roddick se mučio sa Ferrerom. Samo je u trećem setu odigrao na svom nivou (6:3), dok je u prvom kojeg je, istini za volju, dobio sa 7:6 (7:5) i drugom (slavio Ferrer sa 6:3) imao dosta problema da pronađe pravi odgovor na odlične napade Španca.

U tri seta je prošao i Roger Federer. Nakon 6:3 u prvom protiv Čileanca Fernanda Gonzalesa, činilo se kako će kao i mnogo puta do sada duel Federera krenuti samo u jednom smjeru. No, Gonzales se potrudio da u drugom setu uzvrati (7:5) i pun samopouzdanja uđe u odlučujući. Ipak, tada je drugi igrač svijeta pokazao zašto je godinama bio nedodirljiv. Preciznom igrom napravio je dva breakea i slavio sa 6:2.

Pet meč lopti spasio je i Ivan Ljubičić koji je konačno pokazao da nije zaboravio igrati tenis. Bila je to rovovska bitka protiv Rusa Andrejeva, ali je na kraju pripala Hrvatu.

Rezultati
Nadal (Španija, 1) - Nalbandian (Arg) 3:6 7:6(5), 6:0, Federer (Švajcarska, 2) - Gonzales (Čile) 6:3, 5:7, 6:2, Đoković (Srbija, 3) - Wawrinka (Šva, 16) 7:6(7), 7:6(6), Murray (Velika Britanija, 4) - Robredo (Španija, 15) 6:2, 3:0 predaja Robreda, Del Potro (Argentina, 6) - Isner (SAD) 7:6(4), 7:6(3), Roddick (SAD, 7) - Ferrer (Španija, 12) 7:6(5), 3:6, 6:3, Verdasco (Španija, 10) - Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 3:6, 6:1, Ljubičić (Hrvatska) - Andreev (Rusija, 22) 4:6, 7:6(5), 7:6(4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.