Nadal sportska osoba godine

BBC nagradio španskog tenisera

Nadal sportska osoba godine

Edmir Škorić

Trenutno najbolji španski teniser Rafael Nadal, prema izboru BBC-a, proglašen je sportskom osobom godine.

Nadal je, trijumfom u New Yorku, po prvi put u svojoj karijeri postao sedmi teniser u povijesti koji je osvojio sva četiri Grand Slam turnira. Lani je osvojio naslove na tri Masters 1000 turnira na zemljanoj podlozi, u Monte Carlu, Rimu i Madridu, što prije njega nniko nikada nije uradio.

Ovu nagradu su ranije osvajali Goran Ivanišević, Rod Laver, Arthur Ashe, Bjorn Borg, Jimmy Connors, Boris Becker, Andre Agassi i Roger Federer.

"Zahvaljujem se BBC-u na nagradi, ukazana mi je čast što sam se našao na popisu s tako velikim imenima koja su ovu nagradu primala prije mene", kazao je 24-godišnji Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.