Nadal: Spreman sam se boriti do kraja

Želi titulu u Australiji

Nadal: Spreman sam se boriti do kraja

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal savladao je danas Grigora Dimitrova i plasirao se u polufinale Australian Opena.

Nadal je pobijedio Dimitrova sa 3:6, 7:6, 7:6, 6:2, a u polufinalu ga čeka Roger Federer, koji je na sličan način pobijedio Andyja Murrayja.

"Bilo mi je bitno da osvojim treći set, zato što sam se vraćao pošto sam izgubio prvi. Naredna dva seta sam osvojio u tie-breaku i to je sigurno bio težak mentalni udarac za mog protivnika", rekao je Nadal, dodavši:

"Poslije toga sam znao da moram da odigram dobro na početku četvrtog, i to je odlučilo. I da je pogodio liniju u trećem setu, da ga je osvojio, nastavio bih da se borim, jer sam znao da sam spreman za borbu. Bio sam umoran, ali verujem da je bio i on. Jedno je sigurno, boriću se do kraja".

O meču s Federerom je rekao: "O tom meču nema potrebe mnogo pričati, svakako ću morati da odigram najbolje što mogu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.