Nadal teško do polufinala

Raonic namučio Španca u četvrtfinalu

Nadal teško do polufinala

Nakon Tomaša Berdycha u polufinale ATP turnira u Miamiju plasirao se i Rafael Nadal. Puno teže nego što se očekivalo u meču protiv Milosa Raonica. Na kraju je ipak nakon dva sata i 38 minuta Nadal ipak slavio 4-6 6-2 6-4.

U prvom setu su obojica tenisera čuvala svoj servis, iako je bilo break lopti. Raonic jednu, Nadal tri, ali je Kanađanin svoju drugu iskoristio u najboljem trenutku, u desetom gemu. Raonic je pogodio jedan volej, Nadal je napravio dvostruku. Činilo se kako je Nadal uzdrman, Raonic je došao na 30:0 u prvom gemu drugog, ali je onda Nadal nanizao četiri gema zaredom.

Na startu trećeg Raonic je izvukao jednu break loptu, a onda je uhvatio pravi ritam. Kako je set odmicao, činilo se da Raonic igra sve bolje, ali onda je došao sedmi gem u kojem je Kanađanin imao jednu, pa još jednu gem loptu. Nadal je odgovorio dubokim forhendom, za break koji je bio presudan.
Nadal je na drugom servisu osvojio solidnih 57 posto, Raonic tek 39.

" Uvijek je veliki pritisak kada igrate protiv sjajnog servera kao što je Raonic. Imao sam sreće u drugom setu što sam uspio doći do prednosti nakon dvostruke servis greške Raonica. Bilo je teško, ali sam se žestoko borio, sretan sam što sam u polufinalu" rekao je Nadal nakon meča.

Četvrtfinale:
Rafael Nadal (Špa, 1) - Milos Raonic (Kan, 12) 4-6, 6-2, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti