Nadal teškom mukom do pobjede

Nadal teškom mukom do pobjede

Rafael Nadal i Mardy Fish su odigrali maratonski meč u okviru grupe B završnog ATP turnira u Londonu. 

Meč je trajao skoro 3 sata, a na kraju je Španac došao do teške, ali može se reći i zaslužene pobjede. Krajnji rezultat je bio 6-2, 3-6, 7-6 (3), u korist Nadala. Prvi set je lagano, u svoju korist, riješio Rafael Nadal, iskoristivši dvije od tri break lopte.

Amerikanac je igrao mnogo bolje u drugom setu, a imao je mnoštvo break prilika, čak njih sedam. Uspio je iskoristiti jednu, koja mu je i bila dovoljna da dođe do 6-3.

Teći set je odlično otvorio Nadal, napravivši break odmah u startu i tada se činilo kako će rutinski privesti meč kraju. 

Međutim, Fish se nije predavao, te je uspio vratiti break zaostatka i doći do 3-3. Do kraja meča, oba igrača su čuvala svoj servis, iako je Nadal imao dvije meč lopte na servis Fisha, ali ih nije uspio iskoristiti. 

Pitanje pobjednika se rješavalo u tie-breaku, a tu je Španac bio uspješniji i bez većih poteškoća je prvi stigao do sedam poena.

Grupa B:
Nadal R. (Špa, 2) - Fish M. (USA, 8) 6-2, 3-6, 7-6 (3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.