Nadal u Barceloni napada 10. titulu

Španac nastupa na Barcelona Openu

Nadal u Barceloni napada 10. titulu

Rafa Nadal je prvi teniser koji je potvrdio učešće na ATP turniru u Barceloni, koji će se igrati u aprilu naredne godine.

Za Španca će ovo biti 13. učešće na Barcelona Openu, a u slučaju da trijumfuje, Nadal će postati prvi igrač sa deset trofeja na jednom turniru.

"Ponovo ću igrati u Barceloni. To je izuzetno važan turnir za mene. U prošlosti sam imao dosta uspjeha i jedva čekam da se pojavim tamo. Uvijek imam dodatni motiv kada nastupam u Španiji, pred domaćom publikom", izjavio je Nadal.

Rafa je zbog problema sa povredama morao nešto ranije da završi sezonu. U 2016. propustio je Wimbledon, a zbog povrede ručnog zgloba morao je da se povuče sa Roland Garrosa. Trenutno je deveti igrač svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi