Nadal: Uvijek je uzbudljivo kada igram protiv Novaka

Nadal: Uvijek je uzbudljivo kada igram protiv Novaka

Edmir Škorić

Španski teniser Rafael Nadal raduje se novom okršaju s Novakom Đokovićem. Njih dvojica suprostavit će se jedan drugome u finalu US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

Bit će to njihovo šesto Grand Slam finale, te ukupno 37. duel, a Nadal je zasad uspješniji.

"Volio bih da igram protiv nekog drugog protivnika, ali ipak igram protiv Novaka. Igrao sam dosta mečeva protiv njega i uvijek je uzbudljivo. Osjećate se posebno kada igrate takve mečeve. Polufinale Roland Garrosa ove godine bilo je emotivno. Prije nekoliko nedjelja u montrealu smo odigrali sjajan meč i to je dobro za obojicu, igramo na visokom nivou i mečevi postaju sjajni zbog toga. Igramo često duge razmjene, dovodimo naše igre do limita i na kraju postaje veoma težak meč za obojicu. Nadam se da ću biti spreman za to. Moram nastaviti da igram agresivno i odlično i samo tada ću imati šansu da pobijedim",  rekao je Nadal.

Novak je ove godine nešto nervozniji nego ranije?

"Ja neću sigurno pričati o tome da li je on nervozan ili nije. Zaista ne znam. Nemam mišljenje o tome. Ali odigrao je tri Grand Slam finala ove godine i jedno polufinale, djeluje da nije baš previše nervozan", rekao je Rafa.

Da li ti se sviđa što imaš dan pauze pred finale? 

"Ja volim da završim turnir u nedelju, ne u ponedjeljak. Ali mislim da je fer da se završi u ponedjeljak, da se igračima da dan odmora. Dešava se da igrač u polufinalu odigra veoma dugačak meč i onda je sutra u problemu". 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.