Nadal van terena još dva mjeseca

Nadal van terena još dva mjeseca

Španski teniser Rafael Nadal saopćio je danas da će još dva mjeseca odsustvovati sa terena kako bi se u potpunosti oporavio od povrede koljena.

Nadal je zbog problema sa koljenom propustio Olimpijske igre u Londonu, US open, a neće moći da igra ni polufinale Davis kupa protiv selekcije SAD-a, koje je na programu od 14. do 16 septembra u španskom Gijonu. 

 

"Propustio sam Olimpijske igre i US Open u posljednjih nekoliko sedmica, a to su najvažniji turniri ove godine na kojima sam želio da igram. Želim da se vratim na teren, ali pošto imam još nekoliko godina pred sobom, sada je najvažnije da odmorim svoja koljena. Vratiću se kada više ne budem osjećao bol. Raduje me posljednja posjeta doktorima jer sam saznao da postoji napredak i da operacija neće biti potrebna", objavio je Nadal na svom sajtu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.