Nadal velikim preokretom do pobjede nad Čilićem

Španac se vraća u vrh

Nadal velikim preokretom do pobjede nad Čilićem

Rafael Nadal se polako ali sigurno vraća u sami vrh svjetskog tenisa, gdje mu je objektivno i mjesto.

Španski teniser je večeras nakon više od dva sata borbe bio uspješniji od Marina Čilića, protiv kojeg je u četvrtfinalu ATP-a u Baselu slavio rezultatom 2:1.

Hrvat je bolje ušao u meč, a do vodstva od 1:0 je stigao zahvaljujući jednom napravljenom brejku. Igrao se deveti gem kada je Čilić oduzeo servis Nadalu, nakon čega je bio siguran i stigao do 6:4.

Nadal je loše otvorio drugi set, jer je Čilić na startu poveo sa 2:0. Činilo se da je teniser rodom iz Međugorja na korak do pobjede, ali je onda Španac zaigrao mnogo bolje. Nadal je u četvrtom gemu drugog seta vratio brejk, da bi potom poveo sa 5:3 nakon četvrte brejk lopte. Drugi set je završen rezultatom 6:3.

Španac je u odlučujućem setu bio u psihološkoj prednosti, koju je krunisao već na njegovom otvaranju. Nadal je odmah napravio brejk, koji mu je omogućio da diktira tempo do samog kraja meča. Kako je Nadal započeo, tako je i završio odlučujući set, kojeg je osvojio brejkom za 6:3.

Nadal će se u polufinalu turnira u Baselu sastati sa Gasquetom, koji je u ranijem terminu rezultatom 2:1 savladao Ivu Karlovića.

ATP Basel, 1/2 finale:

Nadal - Čilić 2:1 (4:6, 6:3, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.