Nadal vrlo brzo uzvratio Ferreru

Tri dana nakon meča u Bercyju

Nadal vrlo brzo uzvratio Ferreru

Rafael Nadal je nakon samo tri dana uzvratio Davidu Ferreru za poraz u polufinalu Bercyja. Danas je Rafa slavio sa sigurnih i laganih 6-3 6-2.

Ferrer je samo u ranoj fazi meča bio ravnopravan, kada je uzvratio na break Nadala. Do šestog gema je Ferrer čuvao svoj servis, a onda je Nadal do kraja seta dodao gas. Ferrer je ukupno u prvom setu tri puta gubio svoj servis, na prvom servisu je osvojio 23 posto poena (4/17). U drugom setu je Nadal poveo 4-0 i tu je sve bilo jasno. Do kraja je Nadal od četiri break lopte iskoristio tri, ukupno  je šest puta Ferrer zapeo na svom servisu. Ovo je bila 21. pobjeda Nadala u 26. međusobnom dvoboju sa Ferrerom.

Grupa A:
Rafael Nadal (Špa, 1) - David Ferrer (Špan, 3) 6-3, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.