Nadal “zacementirao” prvu poziciju
izjednačio ranking karijere: Marin Čilić

Nova ATP lista

Nadal “zacementirao” prvu poziciju

Nova ATP lista nije ponudila mnogo promjena među deset najboljih. S obzirom da je osvojio Australian Open Španac Rafael Nadal “zacementirao” je prvu poziciju. Drugi je i dalje Švajcarac Roger Federer koji je “preživio” napad Novaka Đokovića još prije početka prvog grand slama.

Srbijanac je na trećem mjestu, a treba kazati da promjena je bilo od 10. do 20. mjesta.

Nakon pobjede u finalu Johannesburga Tsonga se probio na 13, a Fernando Gonzales je sada 15. poslije trijumfa u Vina del Maru. U “Top-20” je i Marin Čilić koji je na visoku poziciju probio jer je slavio u New Havenu, Chennaiu i sada u Zagrebu.

ATP lista
1. Rafael Nadal (Španija) 14.260, 2. Roger Federer (Švajcarska) 11.000, 3. Novak Đoković (Srbija) 9.010, 4. Andy Murray (Velika Britanija) 7.360, 5. Nikolai Davidenko (Rusija) 5.030, 6. Andy Roddick (SAD) 4.510, 7. Juan Martin Del Potro (Argentina) 4.350, 8. Gilles Simon (Francuska) 4.170, 9. Ferdando Verdasco (Španija) 3.480, 10. David Nalbandian (Argentina) 3.395.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.