Nadal zamalo ispao, ali ipak uspio okrenuti rezultat protiv Mayera

U narednom kolu protiv Ferrera

Nadal zamalo ispao, ali ipak uspio okrenuti rezultat protiv Mayera

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala turnira u Barceloni pošto je danas porazio Argentinca Leonarda Mayera sa 2:1 u setovima.

Nadal je imao velike probleme u ovom meču, posebno u prvom setu kojeg je na kraju i izgubio u taj brejku.

Argentinac je slavio sa 9:7 u trinaestom gejmu te je na taj način poveo 1:0 u setovima, ali Nadal je ipak do kraja preokrenuo rezultat. Drugi reket svijeta je naredna dva seta dobio sa 6:4 i 6:2 te se plasirao u osminu finala gdje ga čeka sunarodnjak David Ferrer.

Inače, Ferrer je danas porazio Francuza Lucu Pouillea sa 2:0 u setovima, a zanimljiv je bio i susret između Dimitrova i Verdasca kojeg je dobio Bugarin i to sa 2:1.

Do kraja dana na rasporedu je još jedan meč i to onaj između Denisa Shapovalova i Čileanca Christiana Garina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi