Nadalu naslov u Sao Paulu

Prvi nakon sedmomjesečne pauze

Nadalu naslov u Sao Paulu

Edmir Škorić

Rafael Nadal je u brazilskom Sao Paulu osvojio svoj 51. ATP naslov u karijeri, ali tek prvi nakon što je sedam mjeseci pauzirao zbog povrede koljena.

Petoplasirani teniser svijeta u finalu brazilskog turnira savladao je 93. tenisera svijeta, Argentinca Davida Nalbandiana rezultatom 6:2, 6:3.

 

Meč je trajao 78 minuta, a ovo je bila peta uzastopna pobjeda Španca nad Nalbandianom. Podsjećamo da je Nadal iznenađujuće izubio prošle sedmice u finalu od Horacija Zeballosa na zemljanoj podlozi u finalu Vina del Mara u Čileu.

 

Treba kazati da se Nadal mučio i tokom ovog turnira, posebno protiv Berlocqa i Alunda u četvrtfinalu, odnono polufinalu. 

ATP Sao Paulo, finale:

Nadal (1) - Nalbandian 6-2, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.