Nadalu prijeti kraj karijere!?
Rafael Nadal

Zbog problema sa koljenima

Nadalu prijeti kraj karijere!?

Trener Ane Ivanović i Fernanda Verdasca Sven Groneveld te vodeći doktorski autoritet za povrede koljena Sean Corvin za engleski Guardian iznijeli su pesimistična stajališta na povratak vodećeg igrača ATP liste.

“Nikada nisam čuo da tako mlad igrač ima tako ozbiljnih problema s tendinitisom patele koljena. Nadal je jedinstven slučaj i mogu samo zamisliti kako mu je dok sjedi doma i gleda turnir na kojemu je trebao braniti naslov. Mora da ga boli više od koljena”, rekao je Groneveld.

”Iako Rafael ima 23 godine, njegova se koljena ponašaju kao da je deset godina stariji. Tendenitis u oba koljena ga muči već dvije sezone i dovoljno je pogledati koliki se broj vrhunskih sportista morao povući u mladoj dobi, da vidite što mu prijeti. Moguć je čak i raniji prekid karijere. Problem je što njima koljena ne dopuštaju visok intenzitet treninga i zato oni ne mogu održati formu na vrhunskoj razini i ostvarivati vrhunske rezultate”, poručuje doktor Sean Corvin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.