Najveća je senzacija u Australiji, a njegovo ime i dalje sve nasmijava

Izbacio i Dominica Thiema

Najveća je senzacija u Australiji, a njegovo ime i dalje sve nasmijava

E. Škorić

Nakon Stana Wawrinke danas je Amerikanac sredio i Dominica Thiema.

Tennys Sandgren je pravi hit u Melburnu, pošto je danas izborio četvrtfinale prvog Grand Slama sezone i - naravno - to mu je bio najveći uspjeh u karijeri.

Devedesetsedmi igrač svijeta je nakon skoro četiri sata velike borbe sa 3:2 u setovima dobio Thiema. Bilo je 6:2, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3.

Senzacionalni Amerikanac u četvrtfinalu čeka boljeg iz duela Novak Đoković - Chung.

“Još pre 12 godina sam to prebolio – sada kažem sebi, kad god s nekim vodim razgovor o svom imenu, da je to jedna osoba manje kojoj od sada moram da objašnjavam. Moram da priznam da jeste čudno i interesantno, koliko još ljudi ima ime kao sport kojim se bave. Mogu to da razumijem, i razmišljanje u stilu: 'Koji đavo, čovječe?“, nedavno je poručio Sandgren.

Tennys će pokušati da napravi novo malo čudo, ali najprije da sazna ko mu je rival, pošto Chung trenutno itekako muči Novaka i osvojio je prvi set.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi