Nalbandian i Čilić u polufinalu

Završnica bez prve trojice nositelja

Nalbandian i Čilić u polufinalu

M. Maksimović

S obzirom na kišu je padala u četvrtak, dan kasnije u petak, program je bio vrlo bogat u Queen'su. Prvo su odigrana dva meča osmine finala, Yen-Hsun Lu je sredio trećeg nositelja, Janka Tipsarevića.

To znači da će završnica turnira proći bez najboljih, poraženi su Murray, Tsonga i Tipsarević. U četvrtfinale je ušao i i David Nalbandian koji je u tri prošao Francuza Roger-Vasselina. Nalbandian je u ovom meču nadokandio set i break zaostatka, a onda je u četvrtfinalu dobio Belgijanca Xaviera Malissea. Ovo je za Argentinca treće polufinale ove sezone. Predhodno je poražen u Buenos Airesu, odnosno Beogradu. U Queen'su je ponovio 2002. godinu kada je u polufinalu Wimbledona dobio Malissea u pet setova.

Bugarin Gregoer Dimitrov ostvario je odličan rezultat ulaskom u polufinale ovog turnira. Kevin Anderson je dobio prvi set, ali je Dimitrov uspio preokrenuti meč. Yen-Hsun Lu se poprilično potrošio u meču protiv Janka Tipsarevića, pa je meč četvrtfinala predao zbog povrede noge. Marin Čilić je vodio 1-0 u setovima i 2-0 u drugom kada je Lu predao.

Nepostavljeni Sam Querrey je spriječio hrvatsko polufinale. Čilić je čekao boljeg iz meča Querrey - Dodig i na kraju je dočekao Amerikanca. U setu odluke, Querrey je iskoristio break loptu za 4-2.

Četvrtfinala:
Gregoer Dimitrov (Bug) - Kevin Anderson (JAR, 9) 4-6, 6-4, 6-3
David Nalbandian (Arg, 10) - Xavier Malisse (Bel) 4-6, 7-6 (2), 6-4
Marin Čilić (Hrvatska, 6) - Yen-Hsun Lu (Taj) 6-4, 2-0, predaja Lua
Sam Querrey (SAD) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7-5, 3-6, 6-3

Osmina finala
David Nalbandian (Arg, 10) - Roger-Vasselin (Fra) 4-6, 7-5, 6-3
Yen-Hsun Lu (Taj) - Janko Tipsarević (Srb, 3) 6-3, 2-6, 7-6 (5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije