Nalbandian povrijedio suca i Čiliću darovao pobjedu

Finale ATP turnira u Londonu

Nalbandian povrijedio suca i Čiliću darovao pobjedu

Edmir Škorić

Hrvatski teniser Marin Čilić na nesvakidašanj je način osvojio ATP turnir u Londonu, koji se igrao na travnatim terenima Queen's Cluba.

U finalu je Čilić igrao protiv Davida Nalbandiana. Argentinac je pvi set osvojio u tie-breaku, a u drugom je Čilić vodio s 4:3, a ljutiti Nalbandian  zbog gubitka drugog svog uzastopnog servira odlučio je bijes iskaljiti na linijskom sucu.

 

 

Udario je po panou koji ograđuje prostor u kojem sjedi linijski sudac, na kraju povrijedivši suca, koji je morao napustiti teren, a glavni sudac ga je diskvalifikovao, pa je Čilić osvojio sedmi turnir u karijeri.

 

ATP London, finale:

 

Čilić (6) - Nalbandian (10) 6-7(3), 4-3 – pobjeda Čilića sudačkom odlukom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.