Nalbandian se obrukao
Nalbandian ispao u prvom kolu

ATP turnir u Acapulcu

Nalbandian se obrukao

David Nalbandian, 12. igrač svijeta, obrukao se na startu turnira u Acapulcu koji se igra za nagradni fond od 1.226.500 dolara.

Argentinca, prošlogodišnjeg finalistu, nadigrao je kvalifikant Kollerer. Iako je Nalbandian dobio prvi set sa 6:1 u naredna dva je djelovao neprepoznatljivo. Bilo je 6:3 i 6:4. Argentinac se u trećem pokušao trgnuti  iz zimskog sna, ali je bilo kasno.

Siguran je bio i Tommy Robredo koji se u osminu finala plasirao preko Ramireza Hidalga. Doduše, treći n nosilac nije bio toliko ubjedljiv kao što se očekivalo, ali je i 2:1 pobjeda koja mu donosi plasman u narednu rundu u kojoj će igrati protiv Kevina Kima. Iako je Amerikanca Juan Monaco deklasirao u prvom setu (6:1) u nastavku se ozlijedio pa je Kim ni kri ni dužan ušao u osminu finala.
Branitelju naslova Almagru trebalo je sat vremena protiv Santiaga Gonzaleza, a nakon tri seta borbe osminu finala izborio je veteran Carlos Moya, dvostruki pobjednik (2002. i 2004. godine).

Acapulco, 1. kolo
Köllerer (Austrija, q) - Nalbandian (Argentina, 1) 1:6, 6:3, 6:4, Monfils (Francuska, 2) - Patience (Francuska, q) 7:6(4), 6:4, Robredo (Španija, 3) - Ramirez Hidalgo (Španija, q) 6:4, 3:6, 6:3, Acasuso (Argentina) - Dabul (Argentina) 6:3, 7:5, Almagro (Španija, 4) - Gonzalez (Meksiko, wc) 6:4, 6:2, Martin (Španija) - Daniel (Brazil) 6:4, 7:5, Granollers (Španija, 7) - Fognini (Italija) 7:6(3), 7:5, Kim (SAD) - Monaco (Argentina) 1:6, 3:0 predaja, Moya (Španija, 8) - Andujar (Španija) 6:4, 6:7(2), 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.