Nalbandian se vraća u januaru
Pitanje je koliko će biti spreman

Argentinac se oporavlja od operacije kuka

Nalbandian se vraća u januaru

M. Maksimović

Kada je spreman i raspoložen onda je jako opasan. Ako ne znate o kome se radi, evo odgovora - David Nalbandian. sjetite se samo finala Masters Cupa u Šangaju 2005.godine i velikog preokreta za pobjedu protiv Rogera Federera u finalu.

Prije tri godine je bio treći igrač svijeta, u karijeri je osvojio deset turnira, prvi prije sedam godina kada je slavio u Estorilu. Te godine je svijet upoznao Nalbandiana koji se probio u finale Wimbledona. Predhodno je kao junior osvojio je US Open 1998. godine i Wimbledon 1999. također kao junior, ali u parovima. Na Australian Openu ima jedno polufinale, u Roland Garrosu dva, pa jedno na US.Openu.
Posljednji turnir je osvojio na početku godine u Sydneyu.Ove godine se povukao sa turnira u Estorilu nakon čega su uslijedili problemi sa kukom pa operacija.Proces oporavka je potrajao dosta dugo, devet mjeseci, a na teren će prema najavama izaći 11.januara na turniru u Aucklandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti