Naomi Osaka osvojila Australian Open!

Savladala Jennifer Brady

Naomi Osaka osvojila Australian Open!

E. Čaušević

Japanska teniserka Naomi Osaka slavila je danas u finalu Australian Opena protiv Jennifer Brady.

Osaka je danas opravdala ulogu favorita i za nešto više od sat vremena uspjela je da riješi meč.

Ona igra u fantastičnoj formi na turniru i na kraju je zasluženo došla do pobjede u finalu i titule na Australian Openu.

Brady je u prvom setu koliko-toliko pružila otpor Osaki, ali to nije bilo dovoljno. Prvi set se igrao 43 minute i Osaka je uspjela da slavi sa 6:4 i povede sa 1:0.

U drugom setu japanska teniserka je igrala nešto opuštenije, ali svejedno Brady nije uspjela da se vrati u meč. Drugi set Osaka je uspjela da završi za nešto više od pola sada i dobije ga sa 6:3, te tako dođe do titule u Melbourneu.

Australian Open, finale:

Brady - Osaka 0:2 (4:6, 3:6)

Top Komentari

IMPERATOR
Užas od meča, da se gledalo po danasnjoj izvedbi na terenu, nijedna od djevojaka ne bi zasluzila trofej. Ali po dosadašnjim partijama na turniru, Osaka je dokazala da je ponajbolja teniserka u ovom trenutku. Čestitke!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi